Hollanders-Nederlanders

De beste moppen over Hollanders. Lach je krom met de Nederlanders. lees hier alle moppen en grappen over de Nederlanders en Hollanders.

13
Totale berichten

Er woont een Belg naast een Nederlander. De belg ziet dat de Nederlander zeer gehaast zijn gevel aan het verven is. De Belg wil toch weten waarom hij zo gehaast is.
De Belg:”Waarom ben jij je zo aan het haasten? Dat is toch nergens voor nodig.”
De Nederlander:”Jawel, ik moet me haasten want ik moet klaar zijn voor de verf op is.”

Een Hollander kruipt in een boom en gaat aan een blaadje hangen.een ouder man komt regelmatig voorbij hem en na 3 dagen vraagt hij aan de Hollander waarom hang jij aan dat blad?waarop de Hollander antwoord: zodat vanaf dat het herfst wordt ik uit de boom val!

Er staan twee domme blondjes elk aan een andere kant van de weg. Het ene blondje vraagt “hoe kom ik aan de andere kant van de weg?” “dom wijf!” zegt het andere blondje,” je staat toch al aan de andere kant!’’

Een Hollands gezin telt 3 kinderen waaronder 2jongens en 1 meiske. De oudste zoon komt thuis van school en zegt :”nou pa ik moet je iets vertellen , ik ben homo.” De vader die natuurlijk teleurgestelt is zegt nou ja daar kan ik niet veel aan doen. Even later komt de volgende zoon binnen en zegt :”vader ik moet je iets vertellen , ik ben homo.” Die vader is natuurlijk woest en roept IS ER NU NIEMAND DIE VAN MEISKES HOUDT waarop zijn dochter zegt :”ja ik wel.”

Een Duitser, een Belg en een Hollander gaan geëxecuteerd worden door een vuurpeloton. Ze worden alle drie naar het executieterrein gebracht. Ineens roept de Duitser: “tornado, tornado!”. De schutters leggen zich op de grond en de Duitser vlucht weg. Dan is De Belg aan de beurt. Wat die Duitser kan, kan ik ook denkt de Belg: “aardbeving, aardbeving!” En hij vlucht weg. De Hollander is nog steeds aan het denk wat hij gaat zeggen. Ineens weet hij het: “vuur, vuur!”

Een Hollander en een Belg zitten op een boot en die boot zinkt. De Hollander en de Belg zwemmen tot ze een eiland tegenkomen. Op dat eiland zit een opperhoofd en die zegt: “In de pan ermee!”
De Belg antwoordt: “Kunnen we iets doen om niet in de pot te gaan?”
Het opperhoofd zegt: “Ja, jullie moeten een opdracht doen.”
De Belg: “Geef die opdracht maar.”
En die Hollander: “Ja, kom hier met die opdrachten.”
Het opperhoofd: “Ga in het bos 100 gelijke vruchten zoeken.”
De Belg is als eerste weg en komt terug met 100 bosvruchten.
Het opperhoofd tegen de Belg: “Steek nu die vruchten 1 voor 1 in je kont zonder te lachen.”
De Belg krijgt met moeite de 99 bosvruchten in z’n kont, maar bij de 100ste bosvrucht schiet hij toch in de lach.
Het opperhoofd: “Hoofd eraf en in de pan ermee!”
Dan vraagt iemand van het volk aan de Belg: “Waarom heb je nu gelachen bij de 100ste bosvrucht?”
De Belg antwoordt: “ik zag die Hollander aankomen met 100 kokosnoten…”

een dom blondje en een brunnettje springen van een vliegtuig wie is het eerst beneden ?
het brunette want het dom blondje moet eerst haar weg nog vragen.

Een afrikaan gaat naar de dokter en zegt ik wil nieuwe hersenen. Waarop de dokter zegt: welke wilt u nederlandse of Belgische. De afrikaan vraagt ‘wat is het verschil?’. De Nederlandse kosten 10000euro en de Belgische 100euro. de afrikaan vraagt waarom kosten die meer?
Heb jij al eens een Hollander met hersenen gezien ?

Een Hollander zat in een psychiatrische instelling. Hij zou worden vrijgelaten indien hij een verklaring kon afleggen dat hij niet gek was…Hij kwam binnen in het hoofdbureau en had een klein doosje bij zich.
-”vertel eens, wat ga je bewijzen ?” , vroeg de directeur.
Hij deed dat doosje open waar er een spin in zat.
“Let op”, zei de Hollander.”Vooruit” – die spin ging vooruit. “Achteruit”- die spin ging achteruit.Daarop trok hij al de poten van de spin en zei :
“Vooruit !” -de spin ging niet vooruit.”Achteruit !” – die spin ging niet achteruit.
“Wat heb je nu bewezen ? ”
“Eh wel, als je de poten van een spin uittrekt gehoorzaamt ze niet meer !”

Er waren eens drie mannen. De eerste kon enkel ja ja zeggen, de 2de kon alleen maar mes en vork zeggen en de 3de olé olé. Er passeerde een politieagent en vroeg hebben jullie een vrouw vermoord. Ja ja, met wat mes en vork. Ge moogt allemaal de gevangenis in. Olé olé